Tuinonderhoud najaar

Het is najaar.. 

Nu het buiten weer wat kouder wordt is het een goed moment om uw najaarsbeurt te laten uitvoeren.

 

Nu het herfst is, is het een goed moment om uw tuin klaar te laten maken voor de winter. U kunt hierbij denken om uw planten te verplanten, aangezien de grond nog voldoende warmte afgeeft hebben de verplante planten nog genoeg tijd om de wortels verder te zetten. Wilt u uw tuin voorzien van een mooie bloei in het najaar of wilt u gewoon nieuwe planten aanschaffen in het najaar, dan is het mogelijk deze in het najaar te planten. 

 

Het najaar is daarnaast ook een voorbereidende tijd voor de winter, bepaalde planten moeten preventief worden bedekt tijdens deze periode in verband met de vorst die we kunnen verwachten. U kunt zich hierover laten informeren door Hoveniersbedrijf Ruben de Boer, neem dan vrijblijvend contact op. 

 

Werkzaamheden tuinonderhoud 

Tijdens het uitvoeren van tuinonderhoud in de kleine of grote particuliere tuin bestaan veelal uit de onderstaande werkzaamheden. Zijn er bijkomende werkzaamheden of zijn er werkzaamheden die u in eigen beheer hebt of liever niet uitgevoerd wilt hebben, geef dan gerust uw wensen aan.

 

  • Onderhoudssnoei beplanting najaar (heesters,stuiken, heggen en overige beplanting : voor een optimale groei en bloei 
  • Vormsnoei: voor de juiste vorm en verdere bloei groei 
  • Onderhoud border: het onkruidvrijmaken, bladruimen (als u wilt in verband met vorst kunt u ervoor kiezen dit te laten liggen) en bemesten
  • Gazon onderhoud: maaien van gazon,verticuteren, kanten steken en bemesten
  • Boomverzorging: snoeien en het verwijderen van losliggende takken
  • Onderhoud verhardingen: aanslag verwijderen zoals algen en mosvorming
  • Vijver onderhoud: ingewaaid blad en afgestorven plantendelen verwijderen.
  • Afdekken waterornament 
  • Mogelijk om tuinartikelen naar uw wens te verplaatsen of te laten opbergen 

 

Tijdens de winterperiode verzorgd Hoveniersbedrijf Ruben de Boer u graag van gladheidsbestrijding en het vrijmaken van uw oprit, tuinpad en overige wegen. 

 

U kunt ervoor kiezen dit op regie basis te laten uitvoeren of éénmalig, maar ook als onderhoudscontract. Onderhoudscontract wordt veelal gedaan in combinatie met zakelijk onderhoud, maar is uiteraard ook particulier mogelijk.

Voor verdere informatie over gladheidsbestrijding, kunt u er hier meer over lezen. 

 

 

 

 

Tuinonderhoud najaar Tuinonderhoud najaar Tuinonderhoud najaar Tuinonderhoud najaar Tuinonderhoud najaar