Sitemap

Milleniumbos Hoogeveen

Toegevoegd op:05/04/2012

Diverse werkzaamheden in het milleniumbos.


Wij voeren diverse onderhoudswerkzaamheden uit bij het milleniumbos in Hoogeveen. Wij maaien het gras op de paden en geven bij droogte extra water aan de bomen. Ook hebben vrijwillig geholpen met het inplanten en het begeleiden met inplanten van de bomen. We hebben hier ook een bloemenveld aangelegd in opdracht van de stichting.

 

Wat houdt het milleniumbos in.

Het Millenniumbos of klimaatbos is een initiatief van de Stichting Millenniumgemeente Hoogeveen. De gedachte erachter is om milieuvervuiling een klein beetje te compenseren door nieuw bos aan te planten. Deelnemers bleken echter allerlei redenen te hebben om een boom te kopen: zowel vrolijke (een geboorte vieren) als droevige (een overledene herdenken).

Het project kende een vliegende start en binnen de korste keren waren de 1500 bomen verkocht. Het laatste deel zal binnenkort door schoolkinderen op Boomfeestdag worden geplant. De Stichting Millenniumgemeente Hoogeveen beraadt zich nog of het bos wegens succes zal worden uitgebreid.

 

Bron: www.milleniumgemeente.nl


Milleniumbos Hoogeveen
Hoveniersbedrijf Ruben de Boer actief in Drenthe Hoveniersbedrijf Ruben de Boer actief in Drenthe Hoveniersbedrijf Ruben de Boer actief in Drenthe Hoveniersbedrijf Ruben de Boer actief in Drenthe Hoveniersbedrijf Ruben de Boer actief in Drenthe