Tuin werkzaamheden

Verhardingen

VerhardingenVerhardingenVerhardingenVerhardingenVerhardingenVerhardingenVerhardingen

Keramische tegels, natuursteen, gebakken oude waaltjes of... 


Hoveniersbedrijf Ruben de Boer kan u adviseren welke verharding aansluit bij uw wensen en bekijkt graag of het past in het totaal plaatje van uw tuin. Ook kunt u een gedeelte van uw huidige tuin opnieuw laten bestraten, bijv. als uw bestrating is verzakt of als uw bestrating in de huidige staat u niet meer aanstaat. 


Hoveniersbedrijf Ruben de Boer is zich bewust van de perfectie en afwerking op het gebied van verhardingen. Het bedrijf beschikt om deze reden over een ideale zaagtafel die nauwkeurig uw tegel kan meten en afslijpen, zelfs de afwerking van hoeken en rondingen (afvoeren) wordt zo ingesneden dat het precies passend is. De zaagtafel wordt veelal gebruikt bij verhardingen zoals keramische tegels en natuursteen. 


Tijdens het gebruik van de zaagtafel zijn geluidsoverlast en vrijkomende stoffen nihil! Wij werken volgens de veiligheidsrichtlijnen van VCA* 

 

Keramische tegels

Deze luxe tegels zijn tegenwoordig ook te gebruiken voor buiten. Zo kunt u bijvoorbeeld uw huiskamer langer doen laten lijken, als u een soort gelijke tegel buiten gebruikt!

De keramische tegel is een echte trend en ze zijn duurzaam in aanschaf! De keramische tegel beschikt over ideale voordelen zo zijn ze:  krasbestendig, vuilafstotend, vorstbestendig en kleurvast. De tegel is geschikt tegen alle weersomstandigheden en heeft als mooi kenmerk dat deze vaak stroever is dan andere tegels. 

 

Natuursteen

Natuursteen is een ideale tegel, die nog steeds veel gebruikt wordt in de moderne tuin. De keuze hiervoor is veelal dat deze tegels een eigentijds gevoel geven en een mooie uitstraling hebben. Natuursteen kan op verschillende manieren worden verwerkt in de tuin, u kunt het gebuiken als bestrating of als staptegels,wandbekleding, stapelblokken of misschien als afwerking van uw vijverrand. 

Deze tegel heeft als kenmerk dat het bij een zonnige dag een donkere tegel vrij snel warm wordt, voor meer kenmerken kunt u zich vrijblijvend laten informeren door hovenier Ruben de Boer. 

 

Gebakken waaltjes

Voor een authentieke uitstraling in uw tuin! Gebakken waaltjes kunt u prima gebruiken voor uw terras of een sfeervol tuinpad. Gebakken waaltjes zijn er in diverse kleuren, soorten en u kunt uit diverse legpatronen kiezen. 

 

Betontegel

Een klassieke betontegel die u veelal ziet, zijn de welbekende trottoir tegels. Deze zijn erg functioneel, maar men kan ook kiezen voor de iets luxere betontegels met net wat meer uitstraling. De betontegel heeft inmiddels een grote collectie onder zijn naam, laat u eens informeren over deze praktische tegel. De betontegel is in diverse maten verkrijgbaar, kiest u voor een grotere variant dan zijn grote oppervlakte in een relatief kort tijdsbestek gelegd. 

 

Oprit en/of parkeerplaats

Deze titel wordt algemeen benoemd aangezien er vele mogelijkheden van toepassing zijn bij een oprit. U kunt bijvoorbeeld kiezen om uw oprit te laten bestraten, maar u kunt er ook voor kiezen om deze te vullen met grind,split of schelpen. Bij een matig tot zware belasting van uw oprit en/of parkeerplaats zal er gedacht worden aan deze belasting. De voorbereiding gaat dan uit naar het grondwerk hiervan, veelal zal er eerst een goede fundering worden aangelegd om ongelijkheden of verzakkingen te voorkomen.

 

Grastegel

De grastegel (beton/kunststof) of grasroosters als verharding is ook een mogelijkheid. De grastegel en/of rooster is duurzaam en heeft een hoge belastbaarheid. De grastegel en/of rooster bied vaak de oplossing om van een moddigere ondergrond af te komen. U kunt ervoor kiezen om dit toe te passen op een parkeerterrein, picknickplaats, plantsoen, oprit, golfpark of overige terreinen. Ook zijn er tegels die geschikt zijn voor het vullen van split en grind. Vraagt u vrijblijvend naar de mogelijkheden.


De bovengenoemde werkzaamheden zijn een kleine greep uit de werkzaamheden die worden uitgevoerd door het team van Hoveniersbedrijf Ruben de Boer.