Maaien

MaaienMaaien

Een mooi en verzorgd gazon? 

Houdt u ook zo van gras of misschien wel van de geur wanneer het gras net gemaaid is.. 

 

 

Voor het onderhouden van een gazon is meer dan alleen grasmaaien nodig! 

 

Gazon maaien

U zult merken dat uw gras vaker gemaaid zal moeten worden in het voorjaar dan in een ander jaargetij, dit komt omdat de temperatuur stijgt. De frequentie van het grasmaaien hangt af van het soort gras dat u heeft, hierin zijn namelijk meerdere soorten mogelijk. Van belang is dat u gaat grasmaaien met scherpe messen en een zeker niet te korte stand, dit om geelkleuring,groeistoring en mosgroei te voorkomen. 

 

Graskanten steken en knippen

Een onderdeel van een gazon wat er optimaal uit ziet, daar kan graskanten steken en knippen niet aan ontbreken. Hoveniersbedrijf Ruben de Boer zorgt ervoor dat uw gazon verzorgd en strak wordt afgeleverd! U kunt naast graskanten steken kiezen voor een gazonband, dit is een opsluitband wat geschikt is voor een afscheiding tussen uw gazon en verhardingen. Hovenier Ruben de Boer geeft u hierover graag meer informatie.  

 

 

 

LAAT U EENS INFORMEREN IN DE DIVERSE KEUZES VAN GAZONS! Vrijblijvend kunt u contact opnemen met Hoveniersbedrijf Ruben de Boer

 

 

Tips:

  • Gelieve bij droog weer uw gazon maaien, u voorkomt grasplakaten en u gras zal minder goed worden afgesneden. Advies is een opvangbak te gebruiken als uw gras vochtig is om zo vervilting te voorkomen, dit leidt veelal tot schimmelgroei in uw gazon.
  • Maai uw gazon regelmatig om mos en onkruid tegen te gaan. Ook wordt de groei van een fijn grassoort, bij regelmatig maaien dikker en steviger. 
 

 

Gaat u liever voor een onderhoudscontract voor het maaien, Hovenier Ruben de Boer maakt hiervoor graag een offerte. Ziet u hiervoor ons Offerteformulier