Bemesten voorjaar

Bemesten voorjaar

Bemesten gazonUw gazon in het voorjaar bemesten is noodzakelijk voor een voedzame en energierijke bodem. Kenmerken van een niet voedzaam gazon kan duiden op het ontstaan van zwakke grasgroei met open graszode,kale plekken en/of overheersend mos.

 

Belangrijke voedingsmiddelen voor een mooi gazon zijn stikstof, fosfor en kalium. Deze belangrijke middelen die zorgen voor wortelvorming,groene kleur, versteviging en groei van uw gazon kunnen verloren gaan bij het grasmaaien. Het is dus aangeraden deze voedingsmiddelen toe te voegen voor een mooi onderhouden gazon. 

 

 

Zuurgraad

Oftewel de Ph-waarde. Een laag Ph-waarde betekent een zure grond en daardoor meer kans op mosgroei in uw gazon. Afhankelijk van het grondsoort ligt de waarde hiervan tussen de 5 en 7. Om te weten te komen wat de zuurgraad is van uw grondsoort, kunt u een bodemanalyse door Hoveniersbedrijf Ruben de Boer laten afnemen.

 

 

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie of voor de uitvoering van een bodemanalyse. 

 

 

Kalk

Kalk zorgt voor een goed balans in het gazon. Met kalk bemesten zorgt u ervoor dat het gazon tijdens het groeiseizoen een optimale werking heeft. 

 

Meststof

Hoveniersbedrijf Ruben de Boer maakt voornamelijk gebruik van organisch meststof. Organisch meststof geeft tot 3 maanden na gebruik voedingstoffen af, het gazon krijgt zo geleidelijk voeding voor een langere periode. 

Door de variatie van voedingsstoffen is het product rijk aan mineralen om uw gazon weer mooi groen te krijgen. Een humus laag heeft het vermogen van een vochthoudende grond waardoor inworteling wordt gestimuleerd en dit heeft een positief effect op het vasthouden van voedingselementen. Kortom de kans op een verbrand gazon neemt af.